September 2018 start de eerste Tienerschool van Friesland in Sneek. Dit innovatieve onderwijs vraagt om andere onderwijsprofessionals, dan die nu van de pabo of lerarenopleidingen komen. Deze onderwijsontwikkeling vraagt ook om flexibiliteit en samenwerking binnen curricula en een duurzame verbinding met bedrijfsleven.

Wij hebben een droom die lef vraagt. Denk en doe jij met ons mee?

In korte tijd zijn meerdere Tienerscholen gestart in Nederland; onderwijs voor leerlingen van 10 t/m 14 jaar. De belangstelling is groot. We moeten nú investeren in de onderwijsprofessionals van de toekomst, want zij leiden de ondernemers en werknemers van de toekomst op.

In deze werkmiddag van drie uren gaan we gezamenlijk starten, waarbij we onder leiding van James Notthingham in de juiste mindset gebracht worden.

Vervolgens gaan we aan de slag in twee groepen.

Groep 1: De nieuwe onderwijsprofessional

Innovatief onderwijs stelt andere eisen aan de lerarenopleidingen en pabo. In eerste instantie is de onderwijsprofessional coach. Breed opgeleide onderwijscoaches zijn nodig voor leerlingen van 0-18 jaar. Daarna is specialisatie mogelijk, op ontwikkelingsfase, op domein.

Groep 2: Werknemers van de toekomst

Het bedrijfsleven heeft andere werknemers nodig dan die nu van school komen. Het onderwijs heeft het bedrijfsleven in de klas nodig, niet als extraatje, maar als duurzame bijdrage bij leer- en ontwikkelvragen.

In een werkbijeenkomst zullen we de urgentie boven water krijgen, op zoek naar mogelijkheden om bovenstaande werkelijkheid te laten worden. We denken in mogelijkheden, maken nieuwe verbindingen en gaan op zoek naar concrete ideeën.

Na de werkbijeenkomsten brengen we de opbrengst van beide groepen samen, zodat er nóg meer ideeën, mogelijkheden en verbindingen kunnen ontstaan. We brengen de opbrengst samen in een manifest.

Andere berichten

Blogs

Tienertoer sessie 2

STEL JE BENT Leraar PO/VO Projectleider of werkgroeplid Bestuurder of schooldirecteur Leerling of ouder/verzorger Beleidsmedewerker Wethouder of gemeenteambtenaar EN JE WILT EEN 10-14 INITIATIEF STARTEN,

Lees verder »
Blogs

Tienertoer sessie 1

STEL JE BENT   Leraar PO/VO Projectleider of werkgroeplid Bestuurder of schooldirecteur Leerling of ouder/verzorger Beleidsmedewerker Wethouder of gemeenteambtenaar EN JE WILT EEN 10-14 INITIATIEF

Lees verder »